Så här gör du för att börja

Kontakta oss!

Kontakta oss (Steg 1)

Ring, sms:a eller mejla för att boka ett nybesök. Vi tar emot nybesök flera gånger i veckan, med kort varsel.

072-330 02 44
ny@fountainhouse.se

Arrow
Nybesök

Nybesök (Steg 2)

På nybesöket träffar du en medlem och en handledare på Fountain House Stockholm som under avslappnade former berättar om verksamheten och vad du kan göra hos oss. Besöket tar ca 30 min. Efteråt avgör du om och när du vill börja på introduktion.

Om du inte bor inom Stockholms stad behöver du ett biståndsbeslut för att delta i verksamheten vid Fountain House Stockholm. Du ansöker om detta hos Socialpsykiatrin i din hemkommun. Vi berättar mer på nybesöket.

Arrow
Introduktion

Introduktion (Steg 3)

Under introduktionstiden deltar du i arbetet på kontors- eller köksenheten ett antal gånger för att få en bättre bild av vår verksamhet och känna efter om den passar dig. Därefter bestämmer du själv om du vill bli medlem och fortsätta delta i verksamheten eller inte.

Arrow
Medlemskap

Medlemskap (Steg 4)

När du blivit medlem har du rätt att delta i alla delar av verksamheten och till det stöd som fontänhuset kan erbjuda i olika frågor. Du fortsätter att engagera dig i arbetet vid den enhet du har valt och deltar i enhetsmöten och andra relevanta möten i verksamheten. Du bestämmer själv hur ofta du kommer hit och hur långa dina arbetsdagar ska vara, och deltar i arbetet enligt din egen förmåga och dagsform.

Border

Snabbfakta

  • Kontakta oss för ett nybesök så berättar vi mer!
  • Ring eller sms:a på 072-330 02 44 (vardagar 8:30-16:00)
  • Email: ny@fountainhouse.se

Medlemsberättelse