Ett hus av möjligheter – Unga vuxna

Vi på Fountain House Stockholm erbjuder en trygg plats med arbetsrehabilitering där man deltar efter sitt mående, sin egen förmåga och med det man är intresserad av. Här är man alltid välkommen och behövd och det finns något för alla bland våra många arbetsuppgifter och projekt. Då psykisk ohälsa ökar snabbt i samhället, framförallt hos unga, är vår vision att nå ut till dessa och erbjuda dem en väg vidare. De positiva relationer och rutiner som skapas, den förståelse som finns och självkänslan som växer lägger grunden för ett bra och personligt stöd för att ta stegen tillbaka ut i arbetsliv och studier.

Varje vecka har vi möte för alla som är unga vuxna som är personer mellan 18-35 år. Vi diskuterar frågor som rör att vara ung vuxen med psykisk ohälsa samt hur vi kan utveckla vår verksamhet för oss som är unga. Tillsammans arrangerar vi olika aktiviteter så som matlagning, spelkvällar och andra sociala happenings beroende på intressen.

På kontoret kan du uppdatera våra sociala medier (hemsida, facebook och instagram), arbeta med att skapa informationsmaterial vilket innebär alltifrån text, grafik/design till layout. Vidare kan du arbeta med administrativa uppgifter samt bemanna vår reception. I köket kan du tillaga mat, servera, portionera samt delta på matplanering där vi tillsammans planerar inköp och vilken mat som skall tillagas. Hos oss kan du även få stöd när du vill vidare ut i arbete, praktik eller studier samt att vi stöttar dig i din kontakt med myndigheter.

Här får du också en chans till att utveckla egna intressen genom att ge förslag/tips på vad vi kan hitta på tillsammans. Är du intresserad av att jobba med oss, då kan du boka in dig på ett nybesök. Nybesök syftar till att du får möjlighet att ta del av information kring hur vi arbetar på Fountain House och vad du kan få möjlighet att göra här.

Välkommen!


Visste du att

71

av våra medlemmar gick ut i arbete, praktik och studier under 2022

Snabbfakta

  • Ring/sms/maila oss för nybesök!
  • Mobil: 0723300244
  • Mail: ny@fountainhouse.se

Några Unga Vuxna berättar