Ett hus av möjligheter – Unga vuxna

Vi på Fountain House Stockholm erbjuder en trygg plats med arbetsrehab där man deltar efter sitt mående, sin egen förmåga och med det man är intresserad av. Här är man alltid välkommen och behövd och det finns nått för alla bland våra många arbetsuppgifter och projekt. Då psykisk ohälsa ökar snabbt i samhället, framförallt hos unga, är vår vision att nå ut till dessa och erbjuda dem en väg vidare. De relationer som skapas, den förståelse som finns, de bra rutiner man får, och den självkänsla som växer lägger grunden för ett bra och personligt stöd för att ta stegen tillbaka ut i arbetsliv och studier.

Varje vecka har vi möte för alla som är Unga Vuxna och diskuterar frågor som rör att vara Ung Vuxen med Psykisk Ohälsa samt hur vi kan utveckla vår verksamhet för oss som är unga. Vi ses också varje vecka för att arbeta tillsammans med dessa frågor. En gång i månaden arrangerar vi unga vuxna café som riktar sig till personer mellan 18 till ca 35 år. Tillsammans tillagar vi mat, gör olika aktiviteter beroende på innehåll och samtidigt finns det möjlighet för dig att boka in dig på ett nybesök. Nybesök syftar till att du får möjlighet att ta del av information kring hur vi arbetar på Fountain House och här får du mer information om våra två enheter, kök och kontor samt vad vardera enhet innebär.

Hos oss är du med och arbetar efter förmåga, dagsform och intresse. På kontoret kan du uppdatera våra sociala medier (hemsida, facebook och instagram), arbeta med att skapa informationsmaterial vilket innebär alltifrån text, grafik/design till layout. Vidare kan du arbeta med administrativa uppgifter samt bemanna vår reception. I köket kan du tillaga mat, servera, portionera samt delta på matplanering där vi tillsammans planerar inköp och vilken mat som skall tillagas.

Hos oss får du också en chans till att utveckla egna intressen genom att ge förslag/tips på vad vi kan hitta på tillsammans.

Hos oss kan du dessutom få stöd när du vill vidare ut i praktik, arbete eller studier samt att vi stöttar dig i din kontakt med myndigheter.

Välkommen!


Visste du att

71

av våra medlemmar gick ut i arbete, praktik och studier under 2022

Snabbfakta

  • Ring/sms/maila oss för nybesök!
  • Mobil: 0723300244
  • Mail: ny@fountainhouse.se

Några Unga Vuxna berättar