Det finns en plats för oss

Vi som har mått dåligt eller mår dåligt är inte lämnade utanför.

Jag var sjuk och mådde dåligt. Låg på Sankt Göran i 2 månader. Handläggare via Socialtjänsten föreslog Fountain House. Jag ville komma ut i samhället. Första gången kom jag på nybesök och jag fick varmt välkomnade av Jackie och Elin. Jag kände att det var en plats för mig. Jag började komma ungefär varje dag och blev medlem från och med februari 2019. När jag kom började jag på kontoret. De arbetsuppgifter jag gjorde var bulletin, statistik och jag var med i unga vuxna gruppen. I somras var jag med på många utflykter. Genom allt det här har jag utvecklats.

Genom allt det här har jag utvecklats.

När jag kom till klubbhuset kände jag mig trygg och jag ville vara med och jobba. Med tiden insåg jag att jag började bli bättre och bättre. Jag valde då att börja på jobb-torget för att kunna söka olika jobb och samtidigt kom jag till huset. Jag berättade för handledare på vägar ut att jag vill ut till arbete. Jag fick hjälp och stöd av handledare och medlemmar.  Medlemmar kom med olika tips på jobb.

FH gör något fint för ens personliga utveckling.

Idag jobbar jag på ett äldreboende och jobbet fick jag genom Robin, en medlem från huset. Jag trivs på mitt nya jobb, men när jag har tid besöker jag Fountain House för att umgås med medlemmar och handledare. På det här sättet fick jag tillbaka mitt självförtroende och mig själv. Idag är jag den person som jag var en gång i tiden och tycker mycket om det. Jag är den som vill jobba, skaffa familj, vara glad och kämpa varje dag. Jag vill ge något tillbaka till samhället och jag gör det just nu. För varje dag som går blir jag starkare.

Jag fick ett varmt välkomnande.

Jag vill tipsa andra om Fountain House. Det är en speciell plats som gör något fint för ens personliga utveckling. Man kommer närmare samhället på ett tryggt sätt genom att vara medlem på Fountain House. Vi som har mått dåligt eller mår dåligt är inte lämnade utanför, utan det finns en plats för oss. Jag har fått träffa fantastiska personer. Jag har lärt känna medlemmar och handledare samt chefen som är otroligt fina. Fountain House är en plats för alla som upplever att de har psykisk ohälsa.

För varje dag som går blir jag starkare.