Fridas väg ut i arbete

Jag heter Frida och arbetar på Gottfried Johansson Musik på Hötorget. Det är en musikaffär som säljer instrument och noter. Jag började arbeta där i slutet av oktober 2022 och har innan dess spelat fiol sen dagis och piano sedan jag var 7 år. Jag har också gått på musikskola, musikgymnasium, musiklinje på folkhögskola och läst musikvetenskap på universitetet. Jag har även arbetstränat på en second hand butik. Det kändes därför som klippt och skuret för mig när jag och en handledare på Fountain House hittade Gottfried Johanssons jobbannons.  

Jag har varit medlem på Fountain House sedan sommaren 2020. Här har jag framförallt arbetat på köksenheten. 
Under tiden som jag arbetat har jag deltagit i en “vägar ut”-grupp. Vi har träffats på Fountain House varannan vecka och pratat om hur det går på våra arbetsplatser.
Det har varit bra för mig att reflektera i grupp där vi har kunnat stötta och ge råd till varandra. 
 

Vägar ut är Fountain House Stockholms program som erbjuder stöd och hjälp till de medlemmar som vill börja arbeta, hitta praktikplats eller studera. 

När jag kommer till Fountain House blir jag glad av att träffa alla medlemmar och handledare. Det ger mig energi, jag känner mig trygg och blir avslappnad. 

Visste du att vi har över

1521

inskrivna medlemmar på Fountain House Stockholm