Vägar ut – Arbete och studier

Vägar ut är Fountain House Stockholms program som erbjuder stöd och hjälp till de medlemmar som vill börja arbeta, hitta praktikplats eller studera.

För vem?

Du som är medlem och aktiv på Fountain House Stockholm är välkommen att delta i Vägar ut.

Vilken typ av stöd erbjuds?

Vägar ut erbjuder både individuellt stöd och stöd i grupp. Varje måndag kl. 13:45 har vi öppna gruppmöten som ofta utgår ifrån ett tema. Du kan också boka tid för ett enskilt möte med någon av handledarna som jobbar med Vägar ut, för att göra en individuell planering.

Vi tillhandahåller inte praktikplatser eller arbeten. Däremot stödjer vi dig genom hela processen från att du börjar fundera på en återgång i arbete eller till studier, och under alla steg på vägen dit. Vi håller också kontakt med dig efter att du börjat arbeta, praktisera eller studera, och bjuder in medlemmar som är ute i arbete/studier till regelbundna träffar på fontänhuset.

Övergångsanställning

Fountain House Stockholm har två så kallade övergångsanställningar, som är ett sätt att pröva arbete på ordinarie arbetsmarknad med stöd från fontänhuset. En övergångsanställning varar i 6-9 månader och tas därefter över av en annan medlem. På övergångsanställningen har du avtalsenlig lön, direkt från arbetsgivaren.

För närvarande består våra övergångsanställningar av lokalvård och vardera anställningen omfattar 3 timmar per vecka.

Visste du att

300

medlemmar från Sveriges fontänhus påbörjade arbete, praktik eller studier under 2016

Aktuellt

9 juni 2017

Grattis Micke!

Efter sex månader på Fountain House Stockholm har Micke fått ett jobb!

Läs mer

Medlemsberättelse

Medlemsberättelse

Min väg tillbaka till arbete!

Maria

Jag har hela tiden haft som mål att börja arbeta igen. En dag så frågade Fountain House mig om jag var intresserad av en anställning på Novum Care…

Läs mer