Världens största humanitära pris till Fountain House

Datum: 15 januari 2017

Fountain House/Clubhouse International har utsetts till 2014 års mottagare av the Conrad N. Hilton Prize på 1,5 miljoner dollar, världens största humanitära pris. Vår organisation valdes ut som mottagare av priset av den oberoende internationella Hilton Prize-juryn.

”Problemet [psykisk ohälsa] är förbluffande i sin globala påverkan och omfattning med betydande följder för miljoner av familjer och samhället som helhet […] Fountain House/Clubhouse Internationals modell har genom social gemenskap och meningsfullt arbete bokstavligen räddat tusentals liv under de senaste 66 åren. Klubbhusprogrammet är en fyr av hopp för dem som lever med psykisk ohälsa, som alltför ofta hamnar i hemlöshet, frihetsberövande, social stigma och isolering”, säger Steven M. Hilton, chairman, president och CEO för Conrad N. Hilton Foundation.

”Genom det här priset, erkänner the Hilton Foundation och dess internationella jury psykisk ohälsa som en global humanitär kris och bekräftar Fountain House/Clubhouse Internationals evidensbaserade modell för empowerment av människor som lever med psykisk ohälsa runtom i världen. Priset tillhör de tappra och hårt arbetande människorna i alla klubbhus”, säger Kenneth Dudek, president of Fountain House.

”Fountain House’ arbete visar att vi kan frigöra personer med psykisk ohälsa från isolering och stigma och omfamna dem som produktiva, självständiga människor med talanger och viktiga bidrag till vårt samhälle”, säger Hilton.

Här kan du läsa mer om priset och Hilton juryns motivering: http://www.iccd.org/documents/2014HiltonPrizeReleaseFINAL_07-18-14.pdf (på engelska).

Taggar: