Stockholm Pride 2018

Datum: 19 juli 2018

​PRIDE!

Vi är alla bra på öppenhet och tolerans kring psykisk ohälsa. Låt oss visa samma öppenhet och tolerans för människor med annan läggning och könsidentitet. Jag pratar om HBTQ-personer. HBTQ står för Homo-, bi, transsexuella och queer. Detta är den grupp i samhället som är överlägset värst drabbad av psykisk ohälsa. Det kostar nämligen på rätt rejält att tvingas leva vid sidan om den rådande normen.

Här på FH är alla välkomna och nu har vi en chans att nå ut till dem som skulle må bra av att hitta oss.

27 juli till 5 augusti är det Pridefestival i stan och på lördagen den 4 augusti är den årliga Prideparaden. Förra året var vi ett glatt gäng som gick med och vi hade vår minibussen med oss. Där kan man gå in och vila en stund om det blir för mycket folkvimmel eller om man bara är trött i benen men i första hand kommer vi att gå och dansa och vifta med flaggor och dela ut flyers längs vägen.

Förra året hade vi även öppet hus en dag i Prideveckan och det var jätteroligt att ta emot gäster och visa dem runt och berätta om vår fina verksamhet.

Till detta behöver vi vara några som engagerar sig. Alla kan hjälpa till. Alla kan delta. Ingen frågar om din läggning. Tycker man alla har rätt att älska den man vill och vara den man är så kan man vara med.Och även om man inte vill gå med i själva paraden så finns det ändå mycket som man kan hjälpa till med.

Så kom igen! Tillsammans gör vi årets Pridevecka minnesvärd och Paraden oförglömlig!

Taggar: , ,