Modern Mediateknik

Datum: 8 december 2017

Tekniken är engagerande

Många människor tycker att det är kul att arbeta med modern teknik och det kan vara väldigt engagerande och givande. Visst finns det många utmaningar med att använda teknik, och det kan vara frustrerande och kännas övermäktigt ibland. Men här på Fountain House hjälps vi åt och lär oss av varandra.

Varför ska vi använda modern teknik?

När en av grundarna av Fountain House, John Beard, startade upp det första klubbhuset i New York såg han behovet av att använda sig av modern teknik. Han tyckte att det var viktigt att använda sig av den teknik som fanns ute i samhället och på arbetsmarknaden inom klubbhuset.

Att hänga med i samhällsutvecklingen visar på att det finns en värdighet här på huset som man kommunicerar både till nya medlemmar, men även ut mot samhället.

Oskar testar vårat nya videokonferenssytem

Videokonferens mellan olika klubbhus

Fountain House New York har tagit initiativ till att starta ett samarbete mellan olika klubbhus runt om i världen genom att använda ett videokonferenssystem. Detta ska ge stöd och utbildning inom vår organisation. 17 olika Cisco-system skickades ut till olika klubbhus och vi här i Stockholm mottog ett tidigare i år.

Efter en kort utbildning i Helsingfors i Finland har vi nu installerat detta system här på huset. Ett första möte med klubbhuset Göteborgsfontänen var mycket lyckad och vi är nu inspirerade att nästa år börja ta kontakt med flera klubbhus runt om i världen.

Jazmine lär sig installera Cisco-systemet i Helsingfors