Ångestloppet 2022

Datum: 9 maj 2022

Fountain House Stockholm presenterar världens kortaste stadslopp – Ångestloppet. Spring, jogga, gå eller rulla 209 meter längs Götgatsbacken och hjälp oss uppmärksamma psykisk ohälsa med hundratals andra!

Äntligen är det återigen dags att träffas och delta i Ångestloppet på underbara Götgatsbacken! På grund av pandemin valde vi att flytta årets lopp till lördagen den 21 maj. Läs mer om loppet på Facebook.

Fountain House Stockholm är en verksamhet på Götgatan 38 som har arbetat för psykisk hälsa sedan 1980. Vi erbjuder personer med egen erfarenhet av psykisk ohälsa en väg till återhämtning genom att ta del av vårt arbete och bli en del av vår gemenskap.

Genom att arrangera Ångestloppet vill vi nå ut till fler med vilka vi är och hur vi arbetar. Vi hoppas även att loppet ska bidra till att skapa öppenhet kring psykisk ohälsa och få människor att röra på sig och sätta fokus på hur viktig kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa är.

PÅ DINA VILLKOR

• På Fountain House Stockholm engagerar du dig i vårt arbete efter förmåga, intresse, dagsform och när det passar dig.
• I Ångestloppet tar du dig fram i den takt och på det sätt som du själv vill. Alla får startnummer 209 och alla är vinnare.

TILLSAMMANS MED ANDRA

• På Fountain House Stockholm blir du del av en gemenskap där du alltid är önskad, välkommen och behövd.
• I Ångestloppet flyttar vi ut gemenskapen på gatan och ger hela samhället möjligheten att komma samman.

KOM SOM DU ÄR

• Det är enkelt att börja på Fountain House Stockholm, det krävs ingen remiss eller sjukdomsintyg, du kan börja när det passar dig och medlemskapet är gratis.
• För att delta i Ångestloppet krävs inga föranmälningar och det kostar inget. Det är bara att komma och hänga på!
• Mer information kommer kring dagens schema. Startskottet går kl. 14:00!