Hälsofrämjande arbete

Vårt hälsofrämjande arbete är en integrerad del av verksamheten och stöds i en av våra riktlinjer: klubbhuset erbjuder hjälp, aktiviteter och möjligheter för att hjälpa medlemmar att utveckla och upprätthålla en hälsosam livsstil. Många i vår målgrupp är ofta mer utsatta för livsstilsrelaterade sjukdomar som diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och en förkortad livslängd. Därför är det en viktig del av vårt uppdrag att vi utbildar varandra och erbjuder möjligheter att förbättra sin livsstil.
Under arbetstid erbjuder vi enkla möjligheter till vardagsmotion, pulshöjande träning samt meditation. Varje vecka har vi fasta tider för: promenader i närområdet; cirkelträning som varar i 10 minuter utan att behöva byta om; vårt egna koncept soft rörlighet med mjuka rörelser för hela kroppen. Utöver dessa fasta programpunkter har vi ett utbud av fysiska aktiviteter efter arbetstid som en del utav vårt sociala program ex badminton, simning och yoga.

En gång i veckan har vi wellnessforum, det är ett möte för alla som är intresserade att diskutera diverse hälsofrågor. Vi har talat om sömn, motion, kost, vitaminer, stress, pulshöjande träning och mycket mer. Syftet är att vi tillsammans ska lära oss enkla knep för att förbättra våra val och vanor kring kost och motion.

En gång i veckan har vi matplanering då vi bestämmer veckans matsedel och strävar efter att en balanserad matsedel med en variation av rätter. Vi lagar även till fika till olika tillfällen och ibland blir det bullar och ibland sockerfri efterrätt som en smoothie med nötter. Vi serverar alltid färsk frukt och nötmix i vårt café.

Utan pekpinnar tror vi att vi tillsammans kan göra små steg och bidra till bättre val och inspiration för en mer hälsosam livsstil. Som med allt i vår verksamhet är det frivilligt hur mycket man vill delta, det gäller även Wellnessprogrammet.

 

 

Visste du att vårt hus besöktes av

151

medlemmar under första halvåret 2020. I genomsnitt 34 besökare per dag.