Young Adult Workshop i Göteborg

Datum: 15 maj 2017

Den här veckan är det utbildning på Göteborgs fontänhus kring unga vuxna. Från Fountain House Stockholm har vi skickat Oskar som är handledare och Cynthia som är medlem. Thomas som också är medlem intervjuade Oskar inför resan:

Vilka kommer delta i utbildningen?

– Det kommer ett team från Hönnefoss fontänhus i Norge, ett team från Flourish House i Skottland och två team från Kildehuset i Danmark. Sen är det Göteborgs fontänhus som tillsammans med Fountain House New York och Genesis Clubhouse (USA) som håller i utbildningen.

Vad är syftet med utbildningen?

-Syftet är att diskutera hur vi kan få fler unga vuxna att bli aktiva medlemmar på våra fontänhus och hur vi kan jobba för att vi ska nå det målet.  Det kommer vara flera diskussioner som belyser olika aspekter som t.ex. hur vi kan anpassa vår Vägar ut verksamhet eller Reach out.

Hur ser det ut med unga vuxna i vårt hus?

-Just nu har vi tre aktiva medlemmar under 25 år och sex aktiva medlemmar mellan 26-30. Det är tillsammans 6% av de aktiva. Just nu hör det av sig ganska många unga och kommer på nybesök men vi har svårt att få dem att stanna kvar.

Hur kan vi på huset ha nytta av denna utbildning?

– Vi kommer att ta med oss en plan hem tillbaka. Vi hoppas vi har lite nya idéer på hur vi kan arbeta.

Avslutningsvis, blir det nåt socialt arrangerat?

-På torsdagskvällen blir vi bjudna på Liseberg och femkamp.

Taggar: , ,