Vår Verksamhet Fortsätter

Datum: 3 april 2020

Fountain House Stockholm är en viktig plats för många personer som lever med psykisk ohälsa. Vi är många människors arbetsplats, det är här man är saknad då man inte kommer, här finns vänner och kollegor, det är här man lunchar med andra efter förmiddagens arbete eller innan man börjar arbeta efter lunch. Alla är behövda på riktigt, det är här man blir bekräftad och lite utmanad till att pröva olika arbetsuppgifter. Det är här självförtroende och självkänsla tar sats och spirar. Här får man stöd i olika områden och här kan man genom att dela med sig av egna erfarenheter vara ett stöd för andra.

En väldigt viktig plats helt enkelt. Den pågående Corona pandemin påverkar förstås vår verksamhet och de människor som valt att engagera sig här. Många väljer att stanna hemma. Många mår extra dåligt då rädslan för att smittas är stor. Att behöva isolera sig i hemmet med få kontakter är påfrestande för alla men extra jobbigt för den som också brottas med psykisk ohälsa.

Vi har öppet alla vardagar. Det är färre personer här så vi prioriterar vad som är viktigast. Varje dag kontaktar vi de som valt att stanna hemma, ibland flera gånger per dag. Det är extra viktigt i svåra tider.

Här på Fountain House gör vi vårt allra bästa för att inte föra smitta vidare. Ingen får komma hit med någon som helst symtom på förkylning eller influensa. Har man varit sjuk är det två dygn som symtomfri som gäller. Vi påminner varandra om handhygien, vi försöker hålla fysisk distans då vi jobbar tillsammans och städuppgifter är prioriterade. Vår absoluta ambition är att verksamheten ska hålla öppet under pågående pandemi.