Utbildning i New York

Datum: 16 maj 2019

Fountain House föddes ur självhjälpsgruppen WANA (We Are Not Alone) i New York under 1940-talet. Idag finns organisationen i över 30 länder med ett flertal klubbhus här i Sverige. Vi jobbar alla efter en modell för återhämtning för de som har erfarenhet av att leva med psykisk ohälsa. Utbildning i denna modell hålls i bland annat New York.


Fountain House ligger i området Hell’s Kitchen, centralt och nära till det mesta på Manhattan

Utbildningen syftar till att lära sig om hur och varför organisationen arbetar för att förstärka medlemmars livssituation. Kursen innehåller både arbete på klubbhuset i New York och diskussioner emellan kursdeltagare.

Detta år skickade vi på Fountain House Stockholm fyra representanter till denna kurs. Ett härligt gäng deltog tillsammans med två personer från Falkenbergs Fontänhus och tre från Alliance House i Salt Lake City, USA.


En gemensam middag avnjöts av alla kursdeltagare

Kursen pågick i två veckor och var väldigt lärorik men intensiv. Det gemensamma intrycket var att vi i Stockholm har en fin gemenskap på vårat klubbhus, som vi vill stärka ännu mer. Denna gemenskap är en av de viktigaste förutsättningarna för medlemmar att återhämta sig från de utmaningar det innebär att leva med psykisk ohälsa.


Malin och Matilde njuter av solen på båttur ut till Staten Island

Jazmine, Jackie, Matilde och Malin från Fountain House Stockholm på vernissage på Fountain Gallery

Fountain House ligger mitt i det hektiska centrala New York

Härlig kontrast i Centeral Park till det hetiska livet på Manhattan

Taggar: , ,