Ted har tagit körkort!

Datum: 8 juni 2017

Ted, hur känns det att ha tagit körkort?

Jag har ännu inte kört första resan själv, typ dragit ut på landet själv. Men den är på gång. Jag ska hyra en bil, inte köpa egen, inte än. Typ över en helg. Åka upp till Dalarna. Kommer kännas jättebra. Men lite läskigt såklart, första resan ensam.

Sammanlagt tog jag tolv körlektioner, men har övningskört en hel del själv. Svårast var BOKEN. Shit. Var ändå mycket bilder, men den var tuff ändå, haha. Jag hade beställt både uppskrivning och uppkörning tätt inpå varandra enligt instruktioner. Jag tror ändå att jag funkar så, det är bra för mig att ha deadlines. Jag fick godkänt på första försöket på teoriprovet, och det kändes bra för det krävs att man ska ha väldigt många rätt. Svaret kom på en gång efter provet! Kan även meddela att dom under provet scannade efter mobiler, så totalt fuskfritt var det!

Själv uppkörningen, hur gick den?

Bra. Men en grej som hände som höjde pulsen lite var på en infart till motorväg och jag skulle köra på. Framför mig låg en lastbil med extra bred last, och vid sidan av mig kom en servicebil som varnade för lastbilen. Så jag hamnade mellan dem. ”Shit, här kan jag ju inte ligga.” I mellan- och ytterfilen swishade bilar förbi i hög fart. Fast liksom. ”Och ligger jag kvar emellan dem så blir jag ju kuggad.” Så servicebilen la sig i mellanfilen. Var schysst och släppte ut mig. Puuh. Annars gick det toppen. Blev godkänd! Provledaren fick en kram och jag kände mig lättad och kunde slappna av.

Allt är inte lätt, men det mesta i livet är görligt! Intresse och vilja är det viktigaste.

På lördag (3/6) ska jag springa Stockholm Marathon och sen drar jag till Malta dagen efter och vilar upp mig!

Taggar: