Rekordmånga deltog i Ångestloppet

Datum: 30 mars 2017

Den 23 mars arrangerade vi Ångestloppet för nionde året i rad. Och det blev ett rekordstort deltagande med runt 600 personer som tog sig de 209 meterna upp över Götgatspuckeln.

Nina som är ny medlem på Fountain House Stockholm var med för första gången och berättar:

”Mitt första intryck och största intryck av loppet var att det strömmade energi från både arrangören och deltagarna. Alla ville gärna hjälpa till och det är fantastiskt att alla kan bidra med något, från stort till smått. Ångestloppet känns verkligen som en meningsfull insats för att sprida information om en av de viktiga frågorna i samhället, psykisk ohälsa.”

Vi fick väldigt fin publicitet i år. Innan loppet hördes vi både i Nordegren & Epstein i P1 och i Morgon i P4 Stockholm.  DN publicerade både i tidningen och på sin blogg. Och i sociala medier vimlade det av påor inför loppet och kommentarer efteråt. Tack för att ni är med och synliggör psykisk ohälsa!

Det är mycket arbete med att arrangera ett ångestlopp och vi vill tacka alla som bidragit! Utan er hade det inte blivit ett så lyckat lopp. Vi vill också rikta ett stort tack till våra sponsorer som ställt upp med allt från reklamtid på ljustavlan vid Medborgarplatsen till rabatter i affärer och gosedjur till de förskolebarn som deltog i årets lopp. Apropå förskolan kommer här ett utdrag ur Krokodilens veckobrev:

”I torsdags hade vi en väldigt rolig eftermiddag. Vi gick med alla barn till Götgatsbacken och deltog i ”Ångestloppet”. Innan loppet pratade vi med barnen om att loppet var för att hjälpa människor som mår dåligt och om hur man är en bra kompis.”

Nästa år är det 10 års jubileum och då siktar vi mot ännu högre höjder. Välkomna med idéer och tack för i år!

Taggar: