Välkomna till Ångestloppet 23 mars!

Datum: 14 mars 2017

För oss som cyklar längs Götgatan så har den ”gröna vågen” blivit ett bekant begrepp. Sen något år är alla trafikljus längs gatan synkade och lyser grönt så länge man håller en jämn och bra takt på cykeln. Men den riktiga gröna vågen längs Götgatan startade vi på Fountain House Stockholm redan för nio år sen när det första startskottet för Ångestloppet ljöd över Götgatspuckeln. Livet är inte alltid en jämn takt fullt av gröna ljus. Men för en dag tar vi på oss de gröna tröjorna för att våga visa världen hur vanligt det är med psykisk ohälsa och att den hänger tätt ihop med vår fysiska hälsa.

Så välkommen till världens kortaste stadslopp – Ångestloppet. Spring, jogga, gå eller kryp 209 meter från starten på S:t Paulsgatan till målgången utanför Fountain House Stockholm på Götgatan 38.

Vi kommer att öppna portarna till vårt hus redan kl. 13:00, ta chansen att kolla in vår fantastiska verksamhet utan att boka tid. Kanske är detta ett ställe för dig eller någon du känner? Utanför våra portar bjuds det på musikuppträdanden, försäljning av kaffe och korv samt möjlighet att träffa medlemmar och handledare vid informationsbordet.

Kl. 14:00 går startskottet för loppet. Kom i god tid för att insupa stämningen, var med i uppvärmning, att få din egen nummerlapp. Alla löpare får ett diplom, i Ångestloppet är vi alla vinnare. Mot uppvisande av diplom får du fina rabatter från diverse handlare på Götgatan exklusivt för Ångestloppets deltagare 23 mars.

Ångestloppet är en rolig publikhändelse med två huvudsakliga mål:
– Att få igång samtal och öppenhet kring psykisk hälsa och kanske rasera en och annan fördom
– Att få människor att börja röra på sig och sätta fokus på hur viktig kopplingen mellan fysisk och psykisk hälsa är

Varmt välkommen till nionde Ångestloppet!
3 av 4 har någon erfarenhet av psykisk ohälsa, delta för att visa ditt stöd! Läs mer om eventet i sociala medier – #ångestloppet2017

Vi ses!

Taggar: